Què és?

És una jornada d’àmbit educatiu en la qual es celebraran Assemblees de les Comunitats Educatives: alumnes, docents, no docents, pares i mares. A més a més hi està implicada FAPA Mallorca, Plataforma Crida (Mallorca), Plataforma en defensa de l’escola pública de Menorca, FAPMA Menorca.

A Mallorca hi participen centres educatius d’Alcúdia, Algaida, Inca, Esporles, Sta Margalida, Bunyola, Palma, Artà, Son Servera, Marratxí, Sineu, Manacor entre d’altres.

A Menorca hi participen centres de Ciutadella, Maó, Ferreries, Alaior.

A Eïvissa hi participen centres de Sant Josep de Sa Talaia i de Santa Eulària des Riu.

Què és farà i què es pretén aconseguir?

S’han organitzat tallers informatius, conferències, xerrades de temes actuals (LOMCE, Decret de trilingüisme, Llei de Convivència, Llei de Símbols…)

També s’han preparat activitats més lúdiques pels més petits. Cinefòrums, documentals, sopars.

És un acte que pretén crear consciència de la situació actual, intercanviant opinions i aportant idees que serveixin per fer pinya.

Ha de ser:

– PARTICIPATIVA

– LÚDICA

– FORMATIVA

– REIVINDICATIVA

És important que tingueu en compte que és un intercanvi d’opinions, debat i informació sobre el món educatiu.

Les activitats i tallers van adreçades als membres de la comunitat educativa per reforçar vincles entre pares, mestres/professors i alumnes, perfectament en consonància amb els objectius de les APIMA dels centres educatius. Per tant la premissa inicial de la carta de la Conselleria resta invalidada.(enviada 22-04-13)

La informació sobre l’actualitat, el foment del debat i l’intercanvi d’opinions en el si de la comunitat educativa i fer l’enllaç entre famílies i claustre són, entre moltes d’altres, finalitats que ens són pròpies.

Aquestes són, en síntesi, els objectius que es volen assolir en la jornada del 25 d’abril.

Documents que podeu emprar

Proposta de guió per centres educatius i model d’autorització de menors

Temes que podeu tractar

Llei reguladora de la convivència escolar i de l’autoritat del professorat dels centres educatius de les Illes Balears

Arxius LOMCE (plana Ministeri, power point resum, quadre comparatiu LOMCE/LOE…)

Decret del tractament integrat de llengües als centres docents no universitaris de les Illes Balears

És exclusiu de les illes aquest dia?

25Amapa-01No, també hi participen altres federacions com per exemple la FAPAES, setmana de lluita per l’educació pública de Catalunya (calendari pdf.), FAPA Fco Giner de los Ríos (Madrid) tancades del 26 al 29 d’abril, o del 25 al 26 d’abril (clica a “actualidad”).

El calendari d’accions proposat a nivell estatal convocat per CEAPA, Sindicato de Estudiantes, CCOO, FETE-UGT, CGT, STES-i y los Movimientos de Renovación Pedagógica per aquestes mobilitzacions inclou, a més de la nostra jornada del 25A:

 

– Assemblees informatives 11 al 26 d’abril

– Tancades el cap de setmana 26-28 d’abril

– Vaga general educativa el 9 de maig: alumnes, pares i mares i professors, coincidint  amb la data aproximada d’entrada de la LOMCE a tràmit parlamentari

– Marxes nocturnes l’11 de maig

En previsió de qualsevol problema dia 25, a fapamallorca.org/25amaterial/ trobareu replicats els continguts més rellevants de la web de Material per a les Comunitats Educatives: webs.ono.com/25a