CONTACTA

mapa

COAPA Balears

 

Gremi Tintorers, 2

Polígon de Son Castelló

07009 – Palma – Illes Balears

Telf. 971432131

info @ coapabalears.org

.

 

 • Els comentaris estan tancats
 • Josep L. Oliver
  #1 escrit per Josep L. Oliver hace 6 años

  Benvolgut Sr./a.

  Us remeto informació en relació a un esdeveniment que creiem d’interés per la vostra organització.

  Conferència de la Facultat d’Educació: “La LOMCE: ¿una reforma más?

  Tipus: Conferència i debat

  Exposa: Antonio Viñao Frago. Professor emèrit de la Universitat de Múrcia i especialista en reformas educatives.

  Organitza: Facultat d’Educació

  Dates de l’esdeveniment: 10-12-2013

  Lloc. Aula Magna de l’Edifici Guillem Cifre de Colonya.

  Data i Horari: 10-12-2103 a les 18’30 hores.

  Salutacions cordials,

  Josep L. Oliver

  Degà Facultat d’Educació

  UIB

 • Carmen G
  #2 escrit per Carmen G hace 6 años

  Hola!
  Us escric perquè al diari Arabalears va aparèixer la notícia sobre un col·lectiu que volia impulsar una ILP sobre un Pacte per l´Educació. A l’assemblea de docents m’han dit que COAPA en sap alguna cosa.
  A Menorca existeix un moviment que fa un any i mig que feim feina per un Pacte (http://menorcaedu21.blogspot.com.es/) i estaríem MOLT INTERESSATS en contactar amb els que hi treballen a Mallorca. Em podríeu ajudar?
  Gràcies!

 • raquel
  #3 escrit per raquel hace 6 años

  creo que lo mejor que le puede pasar a este país es la aplicación de la LMCE, y el TIL en baleares, tenemos el fracaso escolar más grande de Europa y nivel de estudios peor que muchos otros paises ,uno de cada 4 alumnos abandonan a lo 14 años y 7 de cada 10 no comprenden un texto ,no se puede criticar la ley sin haberlo probado un tiempo ,había que hacer una reforma y creo que le debemos dar una oportunidad , ysi va bien ,y si en realidad funciona …luego si es un fracaso entonces ahí hay que salir a la calle ,por favor esto es todo manipulación espero que el govern y el gobierno no den marcha atrás ,nuestros hijos se merece una educación mejor que la que hay ahora ,

  • Jaume
   #4 escrit per Jaume hace 6 años

   És cert que el nostre sistema educatiu necessita de millores, però som molts el que qüestionam que la LOMCE i el TIL tal com estan concebuts siguin la solució. Més bé pensam que empitjoraran el fracàs escolar i l’intentaran emmascarar. Són lleis fetes d’esquenes a tota la comunitat educativa, que no contemplen la participació de les famílies més que com a simples consumidors. Són elitistes i segregadores per què no contemplen les necessitats de l’alumnat amb necessitats de suport educatiu.
   La manipulació l’està el partit del govern que posa com excusa la necessitat de millora per fer lleis que només afavoriran als que tenguin recursos econòmics per no fe la inversió en educació que correspon com a país europeu. La mitjana europea està en el 5,8% del PIB quan l’espanyola està en el 4% i la balear mai ha superat el 3%.
   Aquests polítics es pensen que tot s’arregla amb lleis quan el que necessitam és millor organització, més recursos i més atenció a l’alumnat amb més necessitats de suport.

 • JOSE LUIS PEREIRA OVIEDO
  #5 escrit per JOSE LUIS PEREIRA OVIEDO hace 6 años

  BAILES LATINOS…por salud,por deporte y para vivir…NI MÁS…NI MENOS
  Bailes: BACHATA-SALSA-CHACHACHÁ-MERENGUE-RUEDA CASINO-SALSA EN LÍNEA y AEROLATINOS
  Niveles?: INICIACIÓN-INTERMEDIO-AVANZADO
  Quién?: CUALQUIER PERSONA PUEDE PRACTICAR ESTA ACTIVIDAD ( 4 a 99 años)
  Donde?: LOCAL U AULA DIÁFANA Y VENTILADA POR VENTANAS, CON SUELO LISO
  Cuanto cuesta?: SALARIO,CONTRA-FACTURA y/o CONVENIO (según entidad y/o empresa)
  Necesidades técnicas?: (a cargo del monitor) EQUIPO DE SONIDO NORMAL
  Cuando?: TODO EL AÑO
  Otras formas de trabajar
  Talleres: CLASES POR BAILE DE FORMA INDIVIDUAL EN 1 O 2 HORAS
  Congresos: CLASES DE UN BAILE O VARIOS, JUNTO A OTROS MONITORES A LA VEZ
  DJ: PONER MÚSICA ESPECIALIZADA EN CUALQUIER TIPO DE EVENTO
  Animación: COREOGRAFIAS DURANTE UN EVENTO DE CARACTER FESTIVO EN EL CUAL EL COREOGRAFO
  PROPICIA LA PARTICIPACION DE LOS ASISTENTES A BAILAR DE FORMA LÚDICA Y DIVERTIDA,
  EN COORDINACION CON EL DJ Y CON VARIAS SALIDAS “CORTAS” A LO LARGO DE LA FIESTA.

  Contacto:
  JOSE LUIS PEREIRA OVIEDO
  e-mail: charly.cdance@gmail.com
  Teléfono: 626 25 93 32
  Facebook y Youtube: Jose Luis Pereira Oviedo

 • Miquela Amengual Dols
  #6 escrit per Miquela Amengual Dols hace 6 años

  Gràcies per la vostra pàgina. Volia saber si puc tenir un poc resumit el reglament de funcionament d’un consell escolar de centre públic. Soc mare i form part del consell escolar de l’escola de Bunyola. A la relació de normatives quasi tot el material es refereix a les eleccions i composició del mateix.
  Les seves competències, funcionament, deures dels membres etcètera on ho puc trobar? M’he de llegir la LOE o podria ser que ho tinguesseu resumit ?

  Anims i que la lluita continui.

  Miquela

  • Jaume Ribas
   #7 escrit per Jaume Ribas hace 6 años

   La informació està dispersa entre diferents normatives. Mirarem de fer un post amb un recull sobre funcionament, competències, etc… en breu.

 • Joan Boronat Lecha
  #8 escrit per Joan Boronat Lecha hace 6 años

  Deures i drets constitucionals
  Es govern espanyol, quan li convé s’oblida de les lleis o modifica la seva “intocable i santa constitució”. Ara esta cercant escletxes a la llei anti-tabac per poder acontentar el magnat Sheldon Adelson i permetre fumar a Eurovegas. (si mai s’arriba a construir)
  Però normalment el nacionalisme espanyol s’empara amb la constitució, fem nosaltres el mateix per defensar-nos del nacionalisme espanyol. L’article 3 del títol preliminar diu: El castellano es la lengua española oficial del Estado. Todos los españoles tienen el deber de conocerla y el DERECHO a usarla.
  Jo pregunto, no podrien els mestres renunciar al DRET de parlar castellà acollint-se a la constitució per burlar la llei “Wert”?

 • Mabel Gutierrez
  #9 escrit per Mabel Gutierrez hace 6 años

  Hola, soy vocal de la amipa ies felanitx.hoy a las 20 horas hemos hecho una asamblea de madres y padres para informar y tomar una postura sobre la situacion de la huelga de docentes y la situacion de la enseñanza publica actual y ha salido una propuesta de hacer una huelga de padres para este jueves y viernes y no llevar a nuestros hijos a clase como medida de protesta y demostrar que formamos parte de la comunidad educativa y que nos sumamos a las reivindicaciones de la huelga de los docentes,exigiendo a conselleria se siente a negociar con la comunidad educativa y ponga fin a esta situacion en la que nuestros hijos y su educacion son los mas perjudicados.
  Los padres nos han preguntado si es legal por lo que os pedimos asesoria al respecto.

  Mañana os mabndaremos un manifiesto que ha sido votado y aprobado en asamblea y la comvocatoria de huelga de padres para que la podais difundir.

  Espero podais ayudarnos.

  Gracias.
  Mabel

  • COAPA Balears
   #10 escrit per COAPA Balears hace 6 años

   Gràcies per la teva proposta,
   n’hem rebut d’altres que van en aquest sentit.

   Les traslladarem a les Comunitats Educatives.

 • teresa
  #11 escrit per teresa hace 6 años

  Un conflicto grave desde hace tiempo. ¿Y a qué se espera?Hay muchas maneras de arreglar las cosas. ¿La solución es cerrar las puertas a nuestros hijos? ¿No están las cosas difíciles en la educación,como para complicarselo más a nuestros hijos? ¿Alguien ha pensado lo que supone este retraso en el curso para todos los estudiantes? Yo no estoy de acuerdo con muchas de las cosas que esta haciendo el gobierno,pero creo que no es lógico paralizar la enseñanza.Hay maneras de hacer las cosas y creo que retrasarles no es bueno. No mezclemos cosas,pues me da la sensación que es lo que se esta haciendo;se emplea como escusa para beneficiar a otros.

 • isabel
  #12 escrit per isabel hace 6 años

  !Oye y el castellano qué .Por el apellido Conchi Romero no eres muy de aquí ¿O no?Bueno espero tu contestacion respecto a la huelga de mestres jo encara estic esperant la teva decisió.Anem respondeu rapido que tenim que veure que fem.

 • vero
  #13 escrit per vero hace 6 años

  Gran drecret de llengües publicat avui a les Balears. permet que el català sigui majoritari, introdueix l’anglès progressivament i permet que el castellà pugui tenir presència vehicular. Els pares i mares de Balears li estem molt agraït. Ens consta que ha fet molta feina per contribuir a millorar el primer esborrany. Gràcies COAPA!!

 • toni
  #14 escrit per toni hace 7 años

  Moltes gràcies Sr. Ribes, és un tema complicat i necessitem el màxim d’informació.
  Una salutació

 • Toni Medina
  #15 escrit per Toni Medina hace 7 años

  Moltes gràcies Sr. Ribas
  Amb la informació que ens ha donat en tenim prou per fer-nos una idea més acurada.
  Ara bé, per curiositat, els pares que estan promovent el procés, també fugint d’aspectes pedagógics, ens expliquen unes avantatges a nivell d’organització familiar (flexibilització de recollida dels fills) i d’estalvi. Vostés no han detectat cap aspecte positiu de la jornada continua?
  Gràcies de nou i salut

  • Jaume Ribas
   #16 escrit per Jaume Ribas hace 7 años

   Evidentment hi ha famílies que s’hi veuen beneficiades i d’altres no. Les famílies amb joranda continua o amb treballs flexibles hi surten beneficiades ja que s’ho poden organitzar per evitar el menjador o triar altres activitats extraescolars que no siguin del centre educatiu.
   En canvi les famílies amb jornades de treball més rígides i que inclouen les tardes tendran més problemes d’organització. I en general tendran més dificultats per tenir els seus fills i filles ben atesos durant la seva jornada de treball, per no parlar de l’encariment que els suposarà.
   Però això ja depèn de les particularitats de cada família. A la pràctica, el que hem viscut és una increment de les diferències entre centres educatius per raó de la situació laboral i socioeconòmica de les famílies que ha acabat perjudicant precissament l’alumnat amb una situació socioeconòmica més precària.
   A l’hora de prendre la decissió, a més de valorar el que ens pot afectar directament, també s’ha de valorar com afectarà a l’entorn educatiu i social dels nostres fills i filles.
   Esper haver resolt els seus dubtes.
   Salutacions,
   Jaume Ribas
   President de COAPA

 • Jaume Ribas - President COAPA Balears
  #17 escrit per Jaume Ribas - President COAPA Balears hace 7 años

  Estimat company de Catalunya.
  El tema de la jornada escolar a les Illes Balears és un tema controvertit des de fa ja molts anys. En aquest moment, el 95% dels centres públics de les Illes tenen jornada continua. En contraposició, el 100% dels centres concertats tenen jornada partida.
  Sense entrar en els arguments pedagògics, que n’hi ha de favorables a la jornada continua, però també a la jornada partida, el problema de conciliació de vida familiar, i per extensió, el problema social que ha generat és patent a molts centres educatius.
  Tot i que hi havia un compromís previ (concretat a l’Ordre de 22 de maig de 2002 http://die.caib.es/normativa/pdf/02/2002-05-21_Ordre_BOIB_76_25-6-02_jornada_i_horariInfanPrimaEspecial.pdf ) de que els projectes de canvi de jornada assegurassen l’atenció de l’alumnat fins a les 17h, de fet, no s’ha complit a la majoria de centres i ho hem hagut d’assumir des de les APIMA dels centres, amb el problema d’organització i econòmic que això suposa.
  Ha suposat una disminució de l’assistència d’alumnes als menjadors escolars i a les activitats extraescolars (sobre tot ara per la crisi) i un increment del cost d’aquests serveis per les famílies que encara els usen.
  També és un element important que contemplen moltes famílies en el moment d’elegir centre educatiu pels seus fills. Hi ha un determinat tipus de famílies que per la seva situació laboral, donen importància a la jornada escolar.
  El canvi de jornada escolar ha afectat, sobre tot, a les famílies que tenen més dificultats econòmiques o socials per atendre als seus fills fora de l’horari lectiu i ha incrementat les desigualtats socials.
  Si desitjen ampliar l’informació, es poden posar en contacte amb nosaltres i estarem encantats d’atendre’l.
  Salutacions,
  Jaume Ribas – President de COAPA Balears

 • Toni Medina
  #18 escrit per Toni Medina hace 7 años

  Hola
  Les escribo desde Cataluña. Un grupo de padres estan abriendo un debate sobre la jornada continua ¿Ustedes podrían orientarme sobre la incidència que ha tenido en las actividades extraescolares y en la asistencia al comedor?¿Y sobre si ha habido un desplazamiento de alumnos de unos centros a otros según el horario?
  Disculpen las molestias y muchas gracias

 • Feed de comentaris d'aquesta entrada
Anar a l'inici