Carmen Sasieta. Maternidad

Carmen Sasieta. Maternidad

L’Associació Círculo Materno ha posat en marxa una iniciativa curiosa però que està agafant força avui dia. Un banc de temps per intercanviar bens i serveis sense la intervenció de diners. Els objectius que persegueixen amb aquesta idea és la de donar suport a la maternitat i les relacions de col.laboració i ajuda entre mares i les seves famílies. Que no tenc amb qui deixar els nins un dia? idò al Banc de temps hi puc trobar algú que m’ajudarà, que, en un altra moment, pot necessitar que l’ajudi a fer el pastis d’aniversari de la seva nina. Que no sé què fer-ne del cotxet de bebé pràcticament nou que ja no utilitzo? idò al Banc hi pot haver algú que en necessiti i m’ho bescanvii per un joc de pijames de 4 anys.

Una mescla entre el reciclatge i  l’intercanvi que fomenta valors com compartir, ajudar, ser solidari, cobrir necessitats… en definitiva, construir xarxa social que ajuda a cohesionar la societat. La iniciativa no és nova. Els mercadets d’intercanvi, els bancs de temps i iniciatives d’aquest estil n’hi ha per tot el món, i sorgeixen -en els llocs més “desenvolupats”, en situacions de crisis o en àmbits socials en dificultats. Però va creant unes dinàmiques ben positives: permet conèixer gent nova, intercanviar coses, serveis i experiències.

L’Ajuntament de Palma i la Xarxa Municipal de Bancs del Temps hi col.laboren també. La cita serà dilluns que ve (coincidint amb el dia de la dona) en el centre Flassaders (C/Ferrería nº10 Palma de Mallorca). A les 18,30h faran la presentació del Banc de temps del Cercle matern, format per un conjunt de mares inquietes amb bones idees. A les 17,30h el Cercle matern farà una exposició i xerrades informatives sobre bones pràctiques de criança maternal.

Al llarg del dia hi haurà un mercadet d’intercanvi d’objectes en bon estat i  relacionats amb la criança. Tothom està convidat a dur allò que ja no utilitzeu i bescanviar-ho per altres coses que sí pogueu necessitar. El local d’aquest Cercle Matern està al casal de la dona (c/Foners nº 28 de Palma de Mallorca) i es reuneixen cada dimarts i dijous de 16,30 a 20,30h.

Telfs: 971603193 i 670478434